logo

•• Ako uvariť mäso? ••


Mäso pred prípravou riadne umyte v studenej vode. Pri príprave zabráňte styku surového a uvareného mäsa, aby nedošlo k prenosu baktérií.

  • Vyčleňte si rozdielne dosky na krájanie a rôzne kuchynské náradie na suroviny živočíšneho pôvodu a iné na hotové jedlá. Surové mäso krájajte na osobitných doskách a iným náradím.
  • Pri tepelnom spracovaní mäsa je potrebné, aby teplota dosiahla 70 °C v celom objeme mäsa aspoň na 20 minút, alebo 100 °C na 10 minút.
  • Hotové jedlo skladujte pri teplote do 8 °C a pred podávaním zohrejte aspoň na 90 °C alebo jedlo krátko povarte. Vďaka týmto opatreniam znížite prenos nebezpečných baktérií (napr. salmonelózy) na minimum.
PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...